Începând cu 10 octombrie și până pe 28 octombrie, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei poate fi vizitată expoziția de pictură „Arta pentru Pace", expoziţie caritabilă pentru refugiaţii din ţara vecină și familiile vulnerabile din Moldova.
Expoziţia cuprinde o serie de lucrari semnate de artişti plastici autohtoni împreună cu uniunea artiştilor plastici ucraineni din Republica Moldova. Expoziţia reprezintă o parte din evenimentul inedit: pe 5 octombrie la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, a avut loc lansarea unui pian pictat de către copiii refugiați din Ucriana în cadrul proiectului „Sing for Hope Moldova".
„Sing for Hope" este unul dintre cele mai mari proiecte de artă publică din orașul New York și aduce piane pictate de artiști în parcurile și spațiile publice ale orașului. „Sing for Hope" are că scop susținerea copiilor din zone de război sau care se află în situații vulnerabile prin intermediul terapiei prin artă. Suma adunată din vânzările de tablouri va fi donată copiilor refugiați din Ucraina. Efortul comun al tuturor poate aduce o speranţă celor care trec prin clipe atât de grele.
La expoziție vor fi prezentate lucrările următorilor artiști: Tatiana Frunze, Eleonora Brigalda, Ştefan Popa, Victor Guţu, Inga Edu, Vasile Dohotaru, Gheorghe Oprea, Damian Furdui, Ofelia Huţul, Mariea Boz, Sabina Volchivschi, Anastasia Petruşco, Veaceslav Bakiţkii, Irina Tricoloci, Alexandr Drobaha, Mihail Statnii.
Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, Art Fest, Moldova pentru Pace, Centrul Comunitar 151, Galeria de Artă Europe's Art, Women în Art for Peace, Centrul de Teatru din Moldova.
Muzeul Național de Istorie a Moldovei este onorat să se numere printre partenerii acestui eveniment de caritate, fiind deschis să contribuie oricând la promovarea acțiunilor de susținere a persoanelor în nevoie. Muzeul Național de Istorie a Moldovei este un promotor al păcii și al conviețuirii pașnice între popoare.