Expoziția „Candelă nestinsă a credinței” a fost elaborată în cadrul Sectorului de Istorie Medievală și Numismatică, responsabil A. Chiroșca, cu menirea de a promova colecția de icoane mariale din patrimoniul Muzeului. Ea reunește circa 90 de icoane pictate în tempera și ulei pe lemn, reprezentative prin multitudinea de tipuri mariologice, prin diverse stiluri și tehnici picturale.
Datate de la sfârșitul secolului XVI și până la mijlocul secolului XX, icoanele provin în mare parte din Basarabia și Rusia ilustrând atât modelele celebre - Maica Domnului „Cu trei mâini", Maica Domnului a Anunțării, Maica Domnului din Vladimir, Maica Domnului din Kazan, Maica Domnului de la Hârbovăț, cât și cele atestate mai rar - Maica Domnului „Chip de foc", Maica Domnului „Trei Bucurii", Maica Domnului „ Maria a aflat har la Dumnezeu".
Icoanele sunt sistematizate în mai multe compartimente, reunind icoane ce evocă unele evenimente din viața Fecioarei, tipurile generale ale iconografiei mariale, fragmente de iconostase și icoane ce au reprezentat odată hramul bisericilor din care au făcut parte. În cadrul expoziției se disting, de asemenea, icoanele cu pictură dublă, cele cu pictură parțială sau pe blat subțire, icoanele - stampe pe lemn și pe metal.
Expoziția este completată cu o serie de icoane turnate în bronz, la fel și câteva medalioane din aur și argint, obiecte votive, sfeșnice, candele, și cruci pectorale.