Colaborare internaţională
2013
Muzeul a participat cu două piese - o cupă de porțelan și un fragment de oglindă, China, sec. XIII-XIV la expoziția internațională Comorile Chinei, care a fost organizată de Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu Centrul de Schimb de Patrimoniu din Republica Populară Chineză în perioada 29 aprilie - 30 septembrie 2013, la București (România).
Natalia Mateevici, cercetător științific coordonator, în perioada 25 iunie-25 iulie 2013 a participat la șantierul arheologic internațional ucrainean-german Kosary -2013.
Natalia Mateevici, cercetător științific coordonator, în perioada 5 august - 30 august 2013 a participat la șantierul arheologic internațional româno-italian Ibida (Slava Rusă, România).
În perioada 10-17 august 2013, Lucia Marinescu-Tonu, cercetător științific și Elena Ploșnița, secretar științific au participat la lucrările celei de-a 23-a Conferință Generală a Consiliului Internațional al Muzeelor(ICOM) cu tema „Muzeele - memorie și creativitate - schimburi sociale", care s-a desfășurat în orașul Rio de Janeiro, Brazilia.
În perioada 19-24 august 2013, Lucia Marinescu-Tonu, cercetător în sectorul Istorie Medievală și Numismatică a avut un stagiu de documentare muzeală la unul din cele mai importante centre de muzeologie din Brazilia - Muzeul de Astronomie și Ştiințe Conexe (Rio de Janeiro).
Livia Sârbu și Mariana Sârbu în perioada 14-23 octombrie 2013 au beneficiat de un curs de formare profesională „Management de proiect pentru patrimoniul imobil" organizat de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântul Gheorghe și Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, București, România.
Colaboratorii muzeului - Anuța Boldureanu și Elena Ploșnița au participat la întâlnirea trilaterală a Comitetelor Internaționale ICOM România, Ucraina și Moldova care a avut loc în zilele de 17-21 octombrie 2013 la Ploiești și București, România.
|